סלט שמיר ושומר עם טוויסט
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של בת ים ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של בת ים ניוז
אין שולחן מושלם ללא סלטים. לכבוד החג והמנה הקלילה שעליכם להביא, הכנו לכם רשימת סלטים לפסח, אשר ישאירו רושם רב שלא נופל משאר המנות המוגשות בשולחן החג.
סלט שמיר ושומר עם טוויסט הוא סלט אביבי, קליל ונעים בעל שילוב טעמים ייחודי ומרענן. שייהנו ממנו לא רק חסידי השומר.
נתחיל בקיצוץ הירקות: נפרוס שומר וצנונית לפרוסות דקות, ונחתוך בזהירות תפוז (או קלמנטינה, למי שמעדיף) לקוביות קטנות. נקצוץ שומר לגפרורים קטנים ונערבב את כל הירקות יחד. ניתן גם להוסיף פרוסות דקיקות של פלפל אדום חריף לפי טעם.
בקערה קטנה נכין את הרוטב: נערבב מיץ לימון, מיץ תפוזים (או קלמנטינות) טרי, שמן זית, דבש, מלח ופלפל שחור. ניצוק את הרוטב על הסלט ונקפיץ בקערה גדולה. נעטר מלמעלה בשומשום לבן ושחור.
כדאי לתת לסלט לנוח במקרר כשעה לפני ההגשה.
סלט עוף עם תרד ורוקט
לא רק הטעם השמיימי, אלא גם שילובי המרקמים שהופכים את הסלט הזה לתענוג.
נשטוף היטב ונייבש את עלי הרוקט והתרד. נחתוך לחתיכות גדולות יחסית ונשים בקערה. נוסיף טבעות בצל ירוק וכרוב חתוך לרצועות.
נשפוך קורלנפלור לקערה ונערבב בתוכה קוביות קטנות של חזה עוף בגודל הרצוי לנו. נטגן בשמן זית את העוף המצופה בקורנפלור עד להזהבה. לקראת סוף הטיגון נוסיף למחבת שקדים פרוסים.
נתבל את הסלט במיץ לימון, מלח ים אטלנטי ופלפל ונערבב היטב. נוסיף את העוף ופרוסות השקדים ונערבב מעט, כדי שהם יטמעו בסלט אך עדיין יהיו בעיקר בחלק העליון של הקערה.
סלט תפוחי אדמה ושעועית ירוקה
סלט ים תיכוני משביע ומרענן שהסוד שלו טמון ברוטב.
במים רותחים עם מלח נבשל תפוחי אדמה עם הקליפה. אנחנו רוצים אותם רכים אך לא במידה שימעכו תחת הסכין. נרוקן את המים ונניח את תפוחי האדמה בצד להצטנן.
נחלוט שעועית ירוקה: נבשל את השעועית במים רותחים מאוד עם מלח למשך כ- 5-7 דקות, ואז נעביר אותה מיד לקערת מי קרח. בצורה זו השעועית תזכה למרקם קריספי מטריף.
נחתוך את תפוחי האדמה שהתקררו לקוביות קטנות ונכניס לקערה יחד עם השעועית. נוסיף טבעות בצל וזיתים פרוסים מהסוג האהוב עליכם.
להכנת הרוטב נטחן בבלנדר (חשמלי או ידני) פטרוזיליה, כוסברה, עלי בזיליקום, שום, צנוברים, צלפים, שמן זית, חומץ, מיץ לימון, מלח ופלפל. ניצוק את הרוטב על הסלט ונערבב בעדינות כדי לא לפגום בשלמותם של תפוחי האדמה. כעת העבירו את הסלט לקערת הגשה והניחו בשולחן.
סלט ארטישוק עם סלק ואספרגוס
סלט מקורי ויפהפה בעל שילוב צבעים מהמם שאף אחד לא יוכל לפספס.
נחתוך סלקים לקוביות ונניח בתבנית. נבזוק מלח גס בנדיבות ונאפה בחום של 200 מעלות למשך כשעה, עד התרככות אך לא התפוררות. נוציא מהתנור ונניח להם להצטנן.
נקלף את הארטישוק עד שנגיע לליבה, ואז (בזמן שננשנש את העלים להנאתנו) ננקה את השערות היטב ונחתוך לחצאים. נבשל את ליבות הארטישוק במים עם מלח ולימון כארבע דקות, עד לריכוך. נצנן ונצרוב אותן במחבת גריל משני הצדדים.
נחלוט את גבעולי האספרגוס במים רותחים מאוד עם מלח ונעביר אותם למי קרח. נחתוך כל גבעול לגודל לפי ראות עינינו.
נחתוך את הסלק שהצטנן בינתיים לקוביות, ונכניס לקערה גדולה יחד עם הארטישוק והאספרגוס. נוסיף עלי אורוגולה ועלי אורגנו, ולמתקדמים ניתן להוסיף גם פרוסות דקיקות של פלפל צ'ילי אדום.
כעת נכין את הרוטב: נערבב שמן זית, מיץ לימון, דבש מלח ופלפל וניצוק מעל הסלט.
סלט קינואה ועשבים ירוקים
הקינואה היא דגן עשיר בוויטמינים, מינרלים ואפילו בחלבונים. אם מכינים אותה נכון, היא מקבלת מרקם שמתפצח בפה והופך כל ביס לתענוג. אולי תופתעו לשמוע, אבל היא לא נחשבת לקטניה, ולכן היא כשרה לפסח לכל הדעות!
נכניס קינואה לבנה ואדומה לסיר מים רותחים ונבשל למשך כ-8 דקות עד שהיא מתרככת, אך לא לגמרי. לאחר מכן נשטוף אותה במים קרים.
בינתיים, נקצוץ דק עירית, נענע, בצל ירוק וכוסברה. נחתוך צנוניות לגפרורים דקים ונקצוץ פרחי כרובית וברוקולי חיים. נכניס את כל הירקות לקערה, נתבל בשמן זית, לימון, מלח ופלפל לבן ונערבב היטב.
כדאי להגיש בטמפרטורת החדר.
בתאבון!
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתםבפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל desk@d-news.co.il