יום שישי , אוגוסט 17 2018
ראשי / מזון לנשמות: מתכונים מושלמים לחגיגת ט”ו באב ביתית

מזון לנשמות: מתכונים מושלמים לחגיגת ט”ו באב ביתית

כבר יום חמישי, אז למה לא לעשות מיום האהבה בעצם סופשבוע של אהבה? קבלו
ארבעה מתכונים שיסדרו לכם אווירה רומנטית בבית עד מוצ"ש. מכאן זה כבר עליכם

ט"ו באב שמח, צילום אילוסטרציה
ט"ו באב שמח, צילום אילוסטרציה

לזוגות שאוהבים בשר

חזה הודו פרוס דקיק ממולא באספרגוס, גזר ופלפל

יעניין אותך גם

מצבע אדום ללגו פארק: ילדי עוטף עזה הגיעו לחולון

עירוני בת ים שרדה בלאומית: פליקס חלפון לוקח את המושכות

חזה הודו מגולגל, צילום: באדיבות המועצה לענף הלול
חזה הודו מגולגל, צילום: באדיבות המועצה לענף הלול

המצרכים (6-8 יחידות, תלוי בגודל):

300 גרם חזה הודו פרוס דק-דק ומשוטח לעובי מינימלי.

2 כפות שמן.

2 כפות רוטב סויה או טריאקי.

4 גבעולי אספרגוס.

1 גזר חתוך לרצועות דקות.

1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות.

אופן ההכנה:

מניחים פיסת הודו על משטח עבודה, מניחים עליה רצועות ירק ומגלגלים במהודק. מכינים כך את כל הכמות.

מחממים מחבת ומזהיבים את גלילות ההודו מכל הצדדים. מוסיפים רוטב סויה ומניחים לו לעטוף את הגלילות בגלייז זהוב. מגישים מיד.

לזוגות שמעדיפים גבינה

לזניה זוגית עם קורט של אהבה

לזניה לאוהבים, צילום: אפיק גבאי
לזניה לאוהבים, צילום: אפיק גבאי

המצרכים:

חצי חבילת עלי לזנייה

200 גרם ריקוטה

100 גרם מוצרלה מגוררת

300 גרם תרד קצוץ דק

חצי כוס בזיליקום קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

1 צנצנת רוטב נפוליטנה

כפית מלח

כפית פלפל שחור

1 מיכל שמנת לבישול

קמצוץ אגוז מוסקט

קורט של אהבה

אופן ההכנה:

מבשלים את עלי הלזנייה במים רותחים ומניחים על נייר אפייה משומן מעט , אחד ליד השני.

בקערה עמוקה מערבבים יחד תרד, בזיליקום, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, שמנת לבישול , ריקוטה ומוצרלה.

בתבנית אינגליש קייק מסיליקון, או מרופדת נייר אפייה מניחים 3 כפות רוטב נפוליטנה.

מרפדים את התבנית בעלי לזנייה כך שיצאו כלפי חוץ .

מניחים ממלית הגבינות והתרד, מניחים 3 כפות רוטב ומניחים שוב 2-3 עלי לזנייה.

חוזרים על הפעולה ומסיימים בעלי לזנייה שעליהם יתרת הרוטב. עוטפים בנייר אלומיניום ואופים כ- 25 דקות בחום של 180 מעלות.

הופכים על מגש הגשה, מסדרים עלי בזיליקום ומפזרים מעל פרמזן מגורר.

מתכון מאת : אינס ינאי באדיבות ברילה

כולם אוהבים קינוחים

עוגת שכבות שוקולד אישית

עוגת שכבות אישית, צילום: מור קייק עבור שטראוס
עוגת שכבות אישית, צילום: מור קייק עבור שטראוס

המצרכים (כמות: 16-18 עוגות אישיות):

לעוגה:

100 ג’ שוקולד מריר, קצוץ גס

50 ג’ חמאה רכה

200 ג’ (1 כוס) סוכר לבן

2 ביצים גדולות

140 ג’ (1 כוס) קמח לבן

20 ג’ (2 כפות) אבקת קקאו

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

1/4 כפית מלח

120 מ”ל (1/2 כוס) חלב

120 מ”ל (1/2 כוס) מים חמים/קפה חם

לקרם:

500 מ”ל (2 כוסות) שמנת מתוקה, מחולקת

½ כפית אבקת נס קפה (לא חובה)

300 ג’ שוקולד מריר, קצוץ גס

לקישוט:

שוקולד חלב/לבן

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת הקרם: מניחים 250 מ”ל (1 כוס) שמנת מתוקה וקפה (אם רוצים) בסיר קטן. מביאים לסף רתיחה.

בינתיים קוצצים שוקולד מריר ומניחים בקערה בינונית.

כאשר השמנת מתחילה לבעבע, מסירים מהאש ויוצקים מעל השוקולד. ממתינים שתיים-שלוש דקות ומערבבים היטב לגנאש חלק ואחיד. מניחים ניילון נצמד על פני הקרם ומעבירים למקרר למשך שעתיים-שלוש.

להכנת העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות גדולות בנייר אפיה.

ממיסים שוקולד מריר על בן מארי או במיקרוגל. מניחים בצד.

מניחים חמאה וסוכר בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים היטב על מהירות בינונית למשך שלוש-חמש דקות.

מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומערבבים היטב בין הוספה להוספה.

מוסיפים שוקולד מומס ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

בינתיים מערבבים קמח, קקאו, סודה ומלח בקערה קטנה נפרדת.

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים חומרים יבשים וחלב לסירוגין: מתחילים בשליש מכמות היבשים, לאחר מכן חצי מהחלב, שליש נוסף מהיבשים, שאר החלב ולבסוף שאר המצרכים היבשים. מערבבים מעט בין הוספה להוספה.

מוסיפים מים/קפה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות ומיישרים לשכבה אחידה.

אופים 9-12 דקות, עד שהעוגות מתייצבות. מצננים לגמרי (אפשר גם במקרר/מקפיא על מנת לזרז תהליכים ולהקל על מלאכת החיתוך בהמשך).

מסירים שוליים מהעוגות וחותכים למלבנים בגודל של כ-2.5 ס”מ על 7.5 ס”מ (לא חייבים לדייק).

מסיימים את הכנת הקרם: מניחים את הגנאש הקר בקערת המיקסר יחד עם שאר (250 מ”ל/1 כוס) השמנת. מחברים וו בלון ומקציפים על מהירות גבוהה, עד לקבלת קרם יציב מאד. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק/משונן, לפי הרצון.

להרכבת הקינוחים: מניחים מלבן עוגה אחד על צלחת הגשה ומזלפים לאורכו תלוליות של קרם שוקולד. מניחים מעל הקרם מלבן נוסף, מזלפים קרם, וחוזרים על הפעולה עם שכבה שלישית של עוגה וקרם, כך שלבסוף מתקבל קינוח המורכב משלוש שכבות של עוגה וקרם.

אם רוצים, יוצרים גילופי שוקולד חלב ולבן בעזרת קולפן, ומפזרים מעל חלקו העליון של כל קינוח.

גם לגדולים וגם לקטנים

דקואז’ אגוזי לוז קינוח “לב של שוקולד”- קפה קפה

לב של שוקולד, צילום: בן יוסטר
לב של שוקולד, צילום: בן יוסטר

המצרכים:

4 חלבונים

125 גרם (3/4 כוס) סוכר

65 גרם (חצי כוס) אגוזי לוז טחונים

65 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר

22 גרם (2 כפות) קורנפלור

10 גרם (1 כף) אינסטנט וניל

10 גרם (1 כף) קקאו

1.5 גרם (חצי כפית) נס קפה

אופן ההכנה

מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב.
מערבבים בקערה נפרדת את אגוזי הלוז , אבקת סוכר, קורנפלור, אינסטנט פודינג וניל , קקאו ונס קפה עד קבלת תערובת אחידה.
לאחר שהחלבונים הוקצפו היטב , מקפלים את התערובת פנימה.
משטחים על מגש שכבה דקה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ- 15 דק’.

מוס שוקולד מריר
המצרכים

150 גרם (חפיסה וחצי) שוקולד מריר

60 גרם (4 כפות) חמאה

150 מ”ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה

2 חלמונים

2 חלבונים

20 גרם (2 כפות) סוכר

5 גרם (חצי כף) ג’לטין

אופן ההכנה

ממיסים את הג’לטין במים כחצי שעה עד שהג’לטין סופג את המים.
מחממים בסיר את השמנת מתוקה והחמאה עד לרתיחה.
לאחר מכן מוסיפים את הג’לטין לסיר.
בקערה מניחים את השוקולד מריר ושופכים עליו את המסה (מהסיר).
לאחר מכן מערבבים היטב עד לקבלת מסה הומוגנית וחלקה.
מוסיפים את החלמונים למסה ומערבבים היטב.
מקציפים במיקסר סוכר וחלבון לקבלת מרנג יציב.
כאשר מסת השוקולד התקררה מעט, עושים השוואת מסות עם מעט מרנג לתוך השוקולד, ולאחר שהמסה הומוגנית מעבירים את המסה של השוקולד לתוך יתרת המרנג בקיפול ידני.

קרם וניל

המצרכים

250 מ”ל (מיכל) שמנת מתוקה

120 מ”ל (1/2 כוס) חלב

60 גרם (6 כפות) אינסטנט פודינג וניל

20 גרם (2 כפות) סוכר

אופן ההכנה

מקציפים במיקסר בעזרת מטרפה את השמנת מתוקה ,הסוכר והאינסטנט פודינג וניל.
לאחר שהמסה מסמיכה להוסיף את החלב .
מקציפים עד קבלת קרם סמיך ואוורירי.

ציפוי שוקולד חלב

המצרכים

200 גרם (2 חפיסות) שוקולד חלב

75 גרם (5 כפות) חמאת קקאו

אופן ההכנה

ממיסים את החמאת קקאו עד להמסה מלאה (מצב נוזלי).
לאחר מכן שופכים על השוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת מסה הומוגנית נוזלית אחידה.

הרכבת הקינוח

להרכבת הקינוח בצורת לב נעזר בתבנית סיליקון מתאימה.

שכבה ראשונה- מזלפים קרם וניל (45 גרם)
שכבה שנייה- מוזגים את המוס שוקולד (40 גרם)
שכבה שלישיית- קורצים את הדקואז’ לצורה המתאימה לתבנית לב שבחרנו ומניחים מעל (30 גרם)
מקפיאים את התבנית כ- שעתיים.
מחלצים את השכבות.
שכבה רביעית- מוזגים ציפוי שוקולד חלב (כאשר הדקואז’ כלפי מטה) (20 גרם).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

אליעד מלכי

הוא חוזר: אליעד מלכי ממציא את עצמו מחדש

אליעד מלכי תושב בת ים זכור לנו בעיקר מהתמודדותו ב-‘כוכב הבא לארווזיון’ לפני כשנה. השבוע, …