מעטים האנשים שיעזבו משרה נוחה עם משכורת גבוהה. עדי אופוצ'ינסקי, 34, מבת ים, הלכה אחרי הלב והחלום ועזבה משרת הייטק מכובדת לטובת אימון כדורעף. אופוצ'ינסקי, שחקנית עבר בליגה לאומית וכיום שחקנית באס"א (איגוד ספורט אקדמאי), מאמנת כיום בוגרות וילדות במועדון הפועל בת ים. "לפני שנה נפתחה בפניי הזדמנות לאמן בצורה שוטפת. עזבתי עבודה ומשכורת גבוהה, כי אני אוהבת ילדים", סיפרה עדי איך הכל החל.
עבור המאמנת זו שנה ראשונה עם הפועל בת ים נשים בליגה הארצית. "הרכבתי קבוצה חדשה, תוך כדי לימודים והשתלמויות", תיארה עדי. אופוצ'ינסקי מאמנת כיתות ג' עד בוגרים ואף אתלטיקה קלה: "אני מאמינה מאוד בשילוב תחומים".
בנוסף, עדי מאמנת בפרויקט "זוזו" מטעם החינוך. מדובר במיזם מטעם החברה לתרבות וספורט, שמקנה שעות נוספות לתלמידי בית ספר בנושאי ספורט. "גיליתי "יהלומים", שאילולא הפרויקט היו מתפספסים", סיפרה עדי.
עדי מודה שהייתה שמחה לקבל את התנאים שיש היום כשהיא הייתה שחקנית צעירה: "חבל שכאשר אני הייתי בכיתות ה' ו-ו' לא קיבלנו את הכלים שיש היום. קבוצת הילדים מקיימת טורנירים פעמיים בשנה", הדגישה מאמנת הפועל בת ים. בחזון שלה רואה עדי את הענף תופס תאוצה ארצית. "הלוואי שתהיה חשיפה לענף. לדעתי זה עניין של שיווק, אנשים רואים כדורגל, כדורסל ורק בסוף יש את הענפים הנוספים. מקווה שדברים ישתנו בעתיד. לשמחתי, יש גם את פרויקט "אתנה", שמקדם את הנשים בספורט.
"בגלל הקושי להקים קבוצת בוגרות סיימנו מקום אחד או שניים לפני אחרון מתוך 6 קבוצות, כי בסך הכל בניתי את הקבוצה מחדש השנה והשישייה שלי השתנתה כל הזמן, רק לקראת הסוף היה אפשר להבחין בשיפור משמעותי. במשחקים האחרונים שיחקנו ברמה גבוהה והבנות אף סחטו מחמאות מאנשי מקצוע", תיארה עדי.
הפועל בת ים כדורעף
"כבר בתחילת הדרך גיליתי שיש בעירנו צוות מדהים של אנשים, שענף הכדורעף חשוב להם והם עושים ימים כלילות כדי לתרום להצלחת הענף בבת ים וזכיתי לעזרה אדירה מהם. אני מתכוונת לענת לבנת, אסיה שטאלוב ויו"ר הפועל בת ים, מר ויקטור טל", הודתה עדי.
עדי אופוצ'ינסקי יצאה במסר גם לכלל הבנות שטרם התוודעו לענף המעניין והתחרותי הזה – "חשוב לי שיידעו שאני מחפשת שחקניות לקראת השנה הבאה. אני מנסה לבנות קבוצה שתתחיל בחודש ספטמבר הקרוב, מתחילות להגיע שחקניות חדשות, אך לא מספיק כרגע.
מקווה שבזכות החשיפה הזו תהיה מודעות לספורט התחרותי בקרב הבוגרות. ניתן לפנות אליי בטל' 052-6656541 ובדוא"ל adiopo@walla.com
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתםבפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל desk@d-news.co.il