יום שבת , נובמבר 17 2018
ראשי / מזון לנשמות: המתכונים שיעשו לכם את השבת

מזון לנשמות: המתכונים שיעשו לכם את השבת

קבב שונה מכל מה שהכרתם, ביסקוויט פריך או עוף שהילדים יעופו עליו. השבת שלכם הולכת להיות טעימה במיוחד, כל המתכונים בפנים

עוף בפלפלים ובצל, צילום: גל בן זאב
עוף בפלפלים ובצל, צילום: גל בן זאב

העוף של רחליטה

המרכיבים (6-5 מנות):

6 כרעיים

6 גמבות אדומות וצהובות חתוכות לקוביות6 בצלים חתוכים לקוביות

3 כפות פפריקה מתוקה+ 1 כף למריחת העוף

4 כפות כמון

5 כפות שמן זית

1 כפית מלח

1.5 כוס מים רתוחים (שיגיע לגובה העוף)

אופן ההכנה:

לסדר בתבנית בצל חתוך וגמבות שעורבב בכמון ופפריקה. להניח מעליהם את הכרעיים ולמרוח היטב את הכרעיים בתערובת שמן זית פפריקה וכמון.

לצקת מים רותחים בגובה הכרעיים.

לחמם תנור ל-190 מעלות בערך 40 דקות

לאחר שהמים נספגים , הרוטב סמיך, והעוף מקבל השחמה יש לכסות את הסיר להנמיך החום ל-150 מעלות לעוד 25 דקות.

המתכון באדיבות רשת "סולתם"

קבב בורמנדי, צילום: הדס ניצן
קבב ברמונדי, צילום: הדס ניצן

קבב ברמונדי על מצע סלט שעועית שחורה

המצרכים (ל-4 מנות):

8 פילה ברמונדי

חצי קילו שעועית שחורה שהושרתה 24 שעות במים קרים

1 פלפל צהוב

1 פלפל אדום

1 פלפל חריף ירוק

חבילת כוסברה קצוצה

6 צנוניות פרוסות דק

חצי אבוקדו קוביות

2 כפות סוכר

3 כפות שמן קנולה

3 כפות חומץ

כף מלח ים

3 שיני שום קצוץ

כף בהרט קובה

אופן ההכנה:

מבשלים את השעועית ומוסיפים את כל חומרי הטעם עם השעועית. רצוי שיעמוד 24 שעות במקרר.

קבב הברמונדי:

טוחנים קילו פילה ברמונדי ומוסיפים בצל לבן שלם, חבילת פטרוזיליה וחבילת נענע.

מוסיפים לקבב 3 כפות שמן זית, 3 כפות פירורי לחם, 3 שיני שום קצוצות ומוסיפים כף מלח וכף בהראט קובה.

יוצרים קציצות, רצוי על גריל פחמים או מחבת ומגישים על סלט שעועית קר.

המתכון באדיבות השף לויה.

ביסקוויט פריך, צילום: אלון שבו
ביסקוויט פריך, צילום: אלון שבו

בסקוויט שוקולד פריך עם קרמו שוקולד

המצרכים (ל-5 מנות)

לבסקוויט שוקולד
100 גרם חלבונים
80 גרם חמאה מומסת
80 גרם סוכר לבן
75 גרם קמח
10 גרם קקאו מנופה

קרמו שוקולד
160 גרם חלב
40 גרם חלמון
20 גרם סוכר
250 גרם שוקולד מריר

לבסקוויט שוקולד

מחממים תנור ל-160 מעלות בתכנית טורבו ומרפדים תבנית במשטח סיליקון או נייר אפייה משומן.
במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים חלבונים עם סוכר ליצירת קציפה יציבה.
מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים רק עד לאיחוד.
בקערה נפרדת מערבבים היטב את הקמח והקקאו ומקפלים בזהירות לתוך התערובת.
מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים בעזרת פלטה מדורגת לעובי 1-2 מ״מ.
אופים במשך 10-15 דקות ועד להתייצבות הבסקוויט.
מיד עם תם האפייה חותכים את הבסקוויט החם בעזרת חותכן פיצה או סכין חדה למלבנים בגודל 10×3 ס״מ או לגודל אחר אותו מעדיפים.
מצננים את הבסקוויטים החתוכים בטמפרטורת החדר.

קרמו שוקולד

בסיר מביאים לרתיחה חלב. במקביל מערבבים בקערה בינונית חלמונים עם סוכר בנוסף מסדרים שוקולד בקערה נוספת.
יוצקים מחצית מהחלב הרותח על תערובת החלמונים והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את יתרת החלב ומערבבים היטב.
מחזירים את התערובת לסיר ומחממים אותה על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהיא מתחילה להסמיך מעט (או עד ל-82-83 מעלות).
מסננים את התערובת החמה על השוקולד. ממתינים דקה להמסת השוקולד וטורפים היטב או טוחנים עם בלנדר מוט ליצירת תערובת אחידה.
מעבירים לכלי אטום ומקררים למשך ארבע שעות לפחות.
מעבירים את הקרמו לשקית זילוף עם צנטר עגול בקוטר 8-10 מ״מ.

הרכבת הקינוח

מסדרים שכבה ראשונה של בסקוויט שוקולד ועליו מזלפים עיגולים של קרמו שוקולד. על גבי זילופי הקרמו מסדרים שכבה נוספת של בסקוויט ועליו מזלפים קרמו שוקולד. חוזרים על הפעולה פעם נוספת.
מקשטים את הקינוח (למשל בעזרת עלי זהב, פירות טריים או אגוזים) ומגישים. מומלץ לצרוך את הקינוח סמוך להרכבתו.

המתכון באדיבות רגע מתוק של עלית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

הרכב הפוגע בזירה

פגע וברח בחולון: דרס הולכת רגל כשהיה בהשפעת אלכוהול – וברח

הבוקר, סמוך לשעה 09:30, התקבל דיווח במוקד 100 של משטרת ישראל אודות תאונת דרכים ברחוב …